sâmbătă, 21 noiembrie 2009

FRIPTURA DE CURCAN CU GARNITURA DE CARTOFI SI SOS DE SMANTANA

Ingrediente: pulpe de curcan (eu am avut una mare de casa), ulei, piper, vegeta, supa, cartofi, apa, usturoi, ceapa, sare, cimbru si smantana.




Mod de preparare:
Pulpa de curcan se spala bine, se condimenteaza cu vegeta, piper si se aseaza in tava cu ulei, se adauga supa si se da la cuptor.
Se unge pulpa de curcan, din cand in cand cu uleiul din tava, se intoarce si pe partea cealalta si se procedeaza la fel.


Catofi, se curata, se spala bine, se taie pe lung si se fierb 2 minute in apa cu sare.

Dupa care se scurg de apa si se opreste din fierbere cu apa rece,

se scurg din nou si se aseaza intr-un vas de yena cu ulei

si se introduce la cuptor, pana capata o crusta.

Intr-o cratita se caleste in uleiul incins usturoiul si ceapa curatata si tocata marunt, peste care se aduga sare, piper, smantana si cimbru si se mai fierbe sosul rezultat 4-5 minute.


Sosul de smantana se serveste impreuna cu friptura de curcan, garnitura de cartofi si rondele de ceapa.





Pofta buna!

Un comentariu:

VIATA spunea...

Vad ca de-abia astepti sa vina Craciunul!