sâmbătă, 10 mai 2008

LUCKY BAMBOO


Mi-am dorit intodeauna un bambus, imi place cum arata si am primit unul cadou, atunci nu stiam nimic despre el, dar din dorinta de a-mi incanta privirea mult timp de acum incolo, am cautat cateva informati.
Am aflat ca bambusul se numeste " lucky bamboo " adica "bambusi cu noroc ", nu sunt de fapt bambusi, dar arata ca niste bambusi. Denumirea lor botanica este "Dracaena sanderiana" si sunt o foarte importanta planta feng-shui. Importati din China, potrivit unei legende asiatice stravechi, "bambusii cu noroc" oferiti sau primiti cadou aduc noroc.
Necesitatile lor de îngrijire sunt minime: tot ce trebuie sa faceti este sa le oferiti igienizare regulatã, schimbarea apei din recipient saptaminal, lumina multa fara soare direct. Nu este necesara fertilizarea. Lunar se scoate planta din vas, se spala sub jet de apa neagresiv atât radacinile, tulpinile cit si frunzele, se spala bine vasul si pietricelele din vas (daca exista) si se înlocuieste apa, reasezind apoi planta la loc.
Planta are o tulpina verde de cca 1 cm. grosime, segmentata, care în mod normal creste vertical si produce unul sau mai multi lastari cu frunze. Tulpina se taie la înaltimea dorita si se sigileaza cu ceara imediat deasupra mugurului lastarului, ceea ce va stopa cresterea sa si va favoriza cresterea lastarului. Prin manipularea sursei de lumina, bambusii pot fi dirijati sa creasca în forme spiralate.
În occident, "bambusii cu noroc" tind deja sa înlocuiasca buchetele din flori taiate. Aceasta pentru ca ei se pastreaza tot în recipiente cu apa, dar au viata îndelungata si isi pastreaza aspectul decorativ pe termen lung.
"Bambusii cu noroc" sunt oferiti la fir sau în aranjamente special concepute. Numarul si marimea firelor din aranjament nu sunt întimplatoare, existind semnificatii precise pentru fiecare tip de aranjament. Sunt la moda aranjamentele în forma de piramida, de forme geometrice impletite, de perete, etc.

Atunci cand va alegeti din magazin o astfel de planta trebuie sa aveti grija sa nu aiba zgarieturi, sa fie de un verde sanatos si daca este plantata in sol acesta sa nu fie uscat. Fie ca este plantata in ghiveci fie ca este aranjata in vaze sau boluri ea trebuie sa aiba macar cateva radacini. Traditia spune ca cel mai bine este atunci cand alegeti plante cu 3 sau 8 crengute pentru ca acestea sunt numere norocoase in feng shui. Daca planta are 8 crengute se preteaza ca doua dintre ele sa fie ondulate.
In concluzie cel mai bine este sa-l ingrijesti cu drag, sa-i schimbi apa de 2 x pe saptamana, si sa-l asezi in punctul sud-est al incaperii pentru sanatate si prosperitate.
LUCKY.

sursa:http://www.hollandiagreen.ro/htm/pl-bamboo-info.htm

Niciun comentariu: