marți, 28 aprilie 2009

TORT "PASTE 2009"


Ingrediente:
***pentru blat:18 oua, 13 linguri cu faina, 5 linguri cu nuca prajita si macinata, 1 plic de praf de copt si 18 linguri cu zahar.
***pt. crema: 1 cana si jumatate cu lapte, 1 cana si jumatate cu zahar, 4 oua intregi, 3 linguri de faina, 3 linguri de cacao si 300 gr. unt.
***pt. sirop: 1 fiola esenta de rom, 4-5 linguri cu zahar si 100 ml. apa.
***pt. decor : ciocolata menaj neagra, cocos verde si oua de ciocolata.

Mod de preparare:
Blatul:***Galbenusurile se amesteca cu zaharul, dupa care se adauga praful de copt, nuca, faina si se amesteca, dupa care se adauga albusurile batute spuma.
***Crema:*** Intr-o cratita se amesteca laptele cu zaharul, ouale intregi, faina si cacaua si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu untul.
Se taie blatul in trei. Se face siropul din apa, zahar si esenta de rom si se insiropeaza blaturile cu el, dupa care se umple cu crema de ciocolata.
Marginile tortului se imbraca si ele cu crema de ciocolata si se tapeteaza cu cocos verde.
Se topeste intr-o cratita pe aburi ciocolata neagra menaj, se adauga uleiul si se lasa sa fiarba un pic, dupa care se toarna peste blat si se presara cocos verde, dupa care se aseaza ornamentele dorite. (eu am avut doar oua de ciocolata)

3 comentarii:

alison spunea...

foarte primavaratec arata!

irina spunea...

Pur si simplu...DELICIOS!

irina

diviana spunea...

Ai dreptate Alison.
Irina, asa cum spui delicios, doar are crema de ciocolata :)