miercuri, 23 iulie 2008

ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

Ingrediente: ardei mijloci, carne tocata, orez, sare, piper, ceapa, rosii, faina, apa

Mod de preparare: Ardeii se spala, se curata de cotor si de seminte. Ceapa se taie marunt. Orezul se spala si se scurge de apa. Rosiile se taie rondele.
In uleiul incins se pune ceapa, se caleste, se adauga carnea tocata, se amesteca, dupa care se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se potriveste de sare si piper. Se amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umple ardeii, astupandu-i cu cate o rondea de rosie.
Intr-o cratita se pune un pic de ulei, dupa care se pun ardei si se calesc un pic pe ambele parti. (acest lucru este necesar, deoarece in momentul servirii sa se poata lua usor pielita ardeiului care este de cele mai multe ori amara si sa nu aruncam tot ardeiul).
Intr-o cratita se pune un pic de ulei, in care sea dauga faina si se caleste un pic, dupa care se stinge cu bulion de rosii. Sosul rezultat se toarna peste ardei umpluti, care trebuie sa ii acopere si se fierbe la foc incet.
Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

era bn daca scriai si cantitatea ingrediantelor,sunt sigura ca gatesti fb dar sunt altii care nu stiu cantitatea lor .o zi buna si de paste am sa fac drobul pe care l-ai facut tu..abeea astept.cred ca o sa iasa o bunatate.

Anonim spunea...

intr-adevar lipsa cantitatii ingredientelor e unicul minus.in rest reteta e super buna