***pt. blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 200 gr. nuca si esenta de rom.
***pt. crema: 1 cana cu lapte, 1 cana cu zahar, 3 oua intregi, 2 linguri de faina, 2 linguri de cacao si 200 gr. unt.
***pt. decor : ciocolata menaj neagra si alba si ornamente pt. decor.
Mod de preparare:
***Blatul:***
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, dupa care se adauga nuca prajita si macinata, esenta de rom, faina si se amesteca, dupa care se adauga albusurile batute spuma.
***Crema:*** Intr-o cratita se amesteca laptele cu zaharul, ouale intregi, faina si cacaua si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu untul.
Se taie blatul in doua si se umple cu crema de ciocolata.
Marginile tortului se imbraca si ele cu crema de ciocolata si se tapeteaza cu ciocolata alba menaj.
Se topeste intr-o cratita pe aburi ciocolata neagra menaj, se adauga uleiul si se lasa sa fiarba un pic, dupa care se toarna peste blat si se rade ciocolata alba menaj, dupa care se aseaza ornamentele dorite.
CRACIUN FERICIT!
2 comentarii:
Qué apetitosa se ve... Rico, rico.
Buna ziua! as vrea sa fac tortul acum, doar ca in reteta nu este specificat cate minute si la ce temperatura trebuie sa coacem blatul. O zi buna.
Trimiteți un comentariu