duminică, 28 septembrie 2008

PRAJITURA CU FOI CU MIERE DE ALBINE SI CREMA DE CAFEA

Ingrediente:
***pentru foi: 3 linguri de miere, 2 oua intregi, 200 gr. zahar, 100 ml. lapte, 1 lingura de untura sau margarina, 1 lingurita de amoniac sau bicarbonat, 400 gr. faina.
***pentru crema: 1 cana lapte, 1 cana zahar, 3 oua intregi, 2 linguri de faina, 2 linguri de cafea, 200gr. margarina.
***pentru glazura: 100 gr. ciocolata menaj, 3 linguri de ulei


Mod de preparare:
***Foile:*** Intr-un vas se pune zaharul, mierea, ouale, laptele, untura sau margarina, bicarbonatul stins cu otet si se amesteca pe aburi 5 minute pana se schimba culoarea.
Se ia de pe foc si se amesteca cu faina.

Se fac 4 - 5 foi si se coc pe dosul tavi.
Dosul tavi trebuie uns, iar foile coapte se iau de pe tava calde, nu se lasa sa se intareasca pe tava.

***Crema:*** Intr-o cratita se amesteca laptele cu zaharul, ouale intregi, faina si cafeaua.

Dupa care se fierbe pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu margarina.








Cu aceasta crema se umple foile cu miere de albine.
***Glazura:*** Se topeste ciocolata menaj, se adauga uleiul, se amesteca dupa care se torna peste prajitura.

4 comentarii:

Anonim spunea...

faina se pune cand este calda compozitia de foi?

diviana spunea...

Da, faina se adauga in compozitia calduta.
Mai fac precizarea ca, dosul tavi trebuie uns, iar foile coapte se iau de pe tava calde, nu se lasa sa se intareasca pe tava.
(complectez aceasta precizare si la reteta)
Te mai astept si cu alte intrebari
:)

alina mihha spunea...

dar de preferinta ce este mai bine amoniacul sau bicarbonatul

diviana spunea...

folosesc de obicei bicarbonat