miercuri, 18 iunie 2008

TORT CU FRUCTE

Ingrediente:
*pentru blat:
10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina
*pentru crema:
200 gr. visine, 3 linguri faina, 300gr. lapte, 150 gr. zahar
Se fierbe pana se ingroasa. Dupa racire se adauga 200 gr. margarina
*pentru sirop: apa, zahar si esenta de vanilie
*pentru fixarea fructelor :
1 plic de gelatina "Tort-Gelee" de la Dr.Oetker se amesteca cu 2 linguri de zahar si se adauga treptat 250 ml. apa s-au suc de fructe, amestecand continuu. Se fierbe cca. 1 minut.
*pentru decor: 500gr. visine, frisca

Mod de preparare:
Se face un blat simplu din ingredientele de mai sus.
Dupa ce sa copt blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie in doua pentru a se insiropa.
Se umple blatul cu crema.
Partea de deasupra se acopera cu visine, peste care se toarna gelatina pentru fixarea fructelor ( in mijloc, aceasta urmand sa se distribuie catre margini)
In momentul serviri se pune, deasupra frisca.

Niciun comentariu: