duminică, 20 iulie 2008

SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS

Ingrediente: pui, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, ceapa, sare, piper boabe, frunze de patrunjel, oua, gris, apa


Mod de preparare:

Puiul se curata, se spala si se transeaza in bucati. Morcovi, patrunjelul si telina se curata si se taie in patru (in sferturi). Cartoful si ceapa se curata si se lasa intregi.
Puiul se pune la fiert impreuna cu zarzavaturile, se adauga piperul boabe si sare dupa gust. Se fierbe la foc incet. (daca se fierbe la foc tare, supa face spuma si este nevoie sa se ia spuma si supa nu mai este asa limpede). Dupa fierberea puiului si a zarzavatului, se strecoara supa in alt vas si se pune pe foc.
Se pregatesc galustele de gris.
Ouala se bat spuma, dupa care se adauga un pic de sare si grisul sub forma de ploaie si se amesteca continuu ( un pic mai tari ca lobul urechi).
Cand supa fierbe, cu o lingurita inmuiata in supa se formeaza galusca, care se pun in supa si se fierb cam15-20minute. Se incearca o galusca pentru a controla daca sint bine fierte pina în mijloc. Se potriveste de sare si se adauga frunzele de patrunjel taiate marunt.

Popfta buna!

Niciun comentariu: