duminică, 26 iulie 2009

COMPOT DE PRUNE




Ingrediente:

3,5 kg prune, 2,2 l de apa, 20 de linguri cu zahar si cuisoare, (scortisoara cine doreste).

Mod de preparare:
Borcanele se spala bine, dupa care se introduc la cuptor pentru sterilizare.
Prunele se spala si se curata de codita.
Intr-o oala se pune la fiert zaharul, apa si cuisoarele.
Cand incepe siropul sa clocoteasca, se adauga prunele, si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se tin 2- 3 minute dupa care se scot din apa.
Se lasa sa mai fiarba siropul 10 minute.
Se aseaza prunele nepresate in borcane, lasand un spatiu liber pana la gura borcanelor.
Se i-a siropul de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic, dupa care se toarna in borcane peste prune.
Se infileteaza borcanele si se aseaza intr-un cos, inveletite cu o patura pana a doaua zi, dupa care se aseaza pe raft.

Niciun comentariu: