duminică, 11 mai 2008

TORT LATTE MACCHIATO




Ingrediente : o cutie cu mix pentru tort Latte Macchiato (care contine 125 g bucatele din aluat fraged cu gust de cafea, 75 g praf pentru crema, 40 g sos de ciocolata, 1 praf de copt ), 60 g unt, 250 ml lapte rece, 200 g smantana.




Mod de preparare:
Se aseaza forma pe placa formei de tort, conform descrierii. Se aseaza forma pe un suport, de exemplu pe un platou de prajituri.
Se topeste untul si se amesteca cu bucatele de aluat fraged maruntite. Se intinde compozitia in forma intr-un strat uniform, cu ajutorul unei linguri. Se pune in frigider pana la o prelucrare ulterioara.
Intr-un castron se pune praful de crema si laptele si se amesteca cu mixerul timp de 3 minute. Se intinde crema la baza formei si se formeaza adancituri in crema folosind o lingura.
Se bate bine smantana si se adauga putin in adancituri.
Se intinde restul de smantana pe suprafata tortului si se formeaza onduleuri in smantana cu o lingurita.
Se orneaza tortul cu sos de ciocolata.
Se lasa tortul la frigider timp de aproximativ 2 ore.
Se desprinde cu grija marginea formei folosind un cutit umed, se indeparteaza forma si se intinde usor marginea.

Niciun comentariu: