sâmbătă, 17 octombrie 2009

CIORBA DE CONOPIDA




Ingrediente: conopida, morcov, patrunjel radacina, rosie, ardei gras, ceapa, cub Knorr de pui, ulei, smantana, galbenus de ou, frunze de patrunjel si leustean.
Mod de preparare:
Se curata morcovul si se da pe razatoare. Ceapa, ardeiul gras si patrujelul radacina se taie cubulete mici. Conopida se desface bucatele mici si se spala.
Intr-o cratita se pune ulei, dupa care se adauga ceapa, ardeiul gras, morcovul, patrujelul radacina si se inabuse. Se adauga apa, sarea si se lasa sa fiarba.
Cand incepe sa fiarba se adauga, cubul de pui, rosia taiata marunt si bucatele de conopida si se lasa sa fiarba la foc incet.
Cand este gata se adauga frunzele de patrunjel si leustean, se ia de pe foc si se dauga galbenusul amestecat cu smantana.
Se serveste cu ardei iute.

Pofta buna!

3 comentarii:

DAVELLA CULINAR spunea...

Minunata ciorbita ta, Diviana! Multumesc de vizita ta si te mai astept pe la mine. Referitor la dulceata de dovleac sa stii ca este minunata si foarte fina. Merge minunat cu clatite sau cu paine toast. Aici in Canada, dovleacul este la mare cinste de Halloween. Te imbratisez si iti doresc o duminica frumoasa!

Sandy spunea...

foarte bine arata ciorbita ta . Am sa o fac cred ca maine .

Anonim spunea...

Super ciorbita, sanatoasa si gustoasa