duminică, 21 septembrie 2008

PRAJITURA CU FOI SI CREMA CARAMEL

Ingrediente:
*** pentru foi: 16 linguri de lapte, 10 linguri de ulei, 200 gr. zahar, 2 oua intregi, 1 lingurita amoniac (bicarbonat), faina cat cuprinde.
***pentru crema: 300 gr zahar, 1 litru de lapte, 7 linguri de faina, 200 gr. margarina
***pentru glazura: 50 gr. ciocalata menaj, 2 linguri de ulei

Mod de preparare:
***Foile:*** Se amesteca intr-un vas laptele, faina, zaharul, ouale, amoniacul stins. Se adauga faina cat cuprinde, se framanta si se fac 4-5 foi.




***Crema:*** Zaharul se caramelizeaza
dupa care se adauga 800 ml. de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul,
Separat se dizolva faina cu 200 ml. lapte si se adauga peste compozitia de mai sus








se lasa sa fiarba pana se ingroasa.
Dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand sa racit se amesteca cu margarina.
Cu aceasta crema se umple foile.
***Glazura*** Se topeste ciocolata menaj, se adauga uleiul, se amesteca dupa care cu o lingura se toarna peste prajitura.

4 comentarii:

Didona spunea...

Diana,
Ti-am oferit un premiu.

Bucataria-Paradis spunea...

wow si de cind caut o reteta cu crema caramel.Sigur o prestez...mi-am salvato acu'.Mersi Diana.

divianas spunea...

chiar merita incercata.
este foarte gustoasa :))

katy spunea...

la multi ani!reteta e usoara dar f.f.buna!