luni, 16 februarie 2009

PRAJITURA TIRAMISU II

In sfarsit am incercat si varianta "Tiramisu cu mascarpone" si trebuie sa recunosc ca este cu mult mai gustoasa, decat varianta in care am folosit crema Tiramisu (nici aceasta nu este rea, dar mascaponele ii da un gust aparte) :)
Oricare dintre variante vei alege, cu siguranta nu vei da gres :)
Ingrediente: 200 gr.piscoturi savoiardi, 1 cutie de mascarpone, 200 ml. frisca lichida, 1 plic intaritor de frisca, 100 gr. zahar, 3 galbenusuri, cafea, esenta de rom si cacaua.


Mod de preparare:
Piscoturile se insiropeaza cu cafeaua amestecata cu o lingura de zahar si esenta de rom.
Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul, dupa care se adauga mascarponele si se amesteca bine.














Separat se bate frisca spuma, se adauga intaritorul de frisca,












dupa care se adauga pe rand compozitia de mai sus si se amesteca foarte bine.
Se aseaza in tava un pic din crema, dupa care se aseaza un rand de piscoturi care au fost insiropate, peste care se pune iar crema, apoi se aseaza alt rand de piscoturi insiropate si se pune restul de crema.
Se tine la frigider 3-5 ore.
Inainte de servire se presara cu strecuratoarea mica cacaua neindulcita.

5 comentarii:

Paradis spunea...

Ce frumos l-ai facut in style tort.Eu iubesc Tiramisu :).te pup.

Liliana spunea...

Blogul dvs are un link catre alt blog al carei detinatoare este de o etica indoielnica: a furat retete postandu-le cu nerusinare fara sa indice sursa asa cum este etic. Blogul persoanei este:
http://niko1212-cuisinedunickolet.blogspot.com/

Si ce a facut:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/unii_muncesc_altii_huzuresc_-4751/

Va indemn sa va alaturati protestului nostru si sa refuzati sa mai apareti pe un blog care nu ne onoreaza. Eu una am blocat-o.

IrinaBohemianDance spunea...

Deliciasa prajitura!Si are un aspect extrem de imbietor!

Irina

Anonim spunea...

ma gandeam sa fac si eu aceasta prajitura tiramisu dar nu inteleg ceva, se v-a manca ouale crude ?????Nu necesita coacere ?!

diviana spunea...

-galbenusul se pune in crema, si nu necesita coacere :)
-daca esti insarcinata, ( sau din alt motiv nu poti consuma ou crud) se poate face aceasta prajitura eliminand galbenusul, crema va fi mai alba :)
-incearca si varianta cu fructe, e delicioasa ...:)