sâmbătă, 26 iulie 2008

PILAF DE OREZ CU CARNE DE IED


Ingrediente: carne de ied, orez, mazare, ceapa rosie, ulei, sare, piper, ardei gras, ardei iute, apa, frunze de patrunjel si frunza de dafin.



Mod de preparare:
Orezul si mazarea se fierbe in apa cu sare, dupa care se strecoara si se amesteca impreuna.






Carne de ied se portioneaza in bucati mai mici.

In uleiul incins se caleste cepa taiata solzisori, apoi se adauga ardeiul gras si un pic de ardei iute, taiati fasii, dupa care se adauga carnea, frunzele de dafin, rosiile, sare si piper dupa gust.





Se pune apa si se lasa sa fiarba inabusit. Cand este gata se adauga frunzele de patrunjel si se torna peste mazarea si orezul fiert si se amesteca impreuna (cine doreste).








Pofta buna!

Niciun comentariu: