vineri, 5 iunie 2009

SNITEL VIENEZ CU SALATA DE CARTOFI


Ingrediente: 4 bucati de snitel (vitel sau de porc), 1 kg de cartofi, 2 cepe, 200 ml. supa, 1 lingurita de mustar, 3-4 linguri de otet, 5 linguri de ulei, sare, piper, 2 oua, faina, pesmet, ulei si 1 castravete.

Mod de preparare:
***salata de cartofi:
Se fierb cartofii in coaja, apoi se lasa sa se raceasca dupa care se curata de coaja si se taie rondele (daca sunt noi se curata, se spala si se fierb intregi in apa cu sare).
Se toaca o ceapa cubulete si se fierbe in supa.
Se ia de pe foc si se adauga mustarul, otetul, uleiul sarea si piperul,
apoi se toarna peste cartofi
si se lasa salata 50-60 min. pentru ca toate ingredientele sa se patrunda.
Castravetele si ceapa se curata, se spala, se taie rondele si se adauga in salata.
Se orneaza cu frunze de patrunjel tocat marunt.
***snitel vienez:
Carnea se bate, se sareaza si se pipereaza. Carnea se trece mai intai prin faina, apoi prin oul batut si in final se da prin pesmet.
Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti.

Snitelul vienez se serveste in mod traditional cu salata de cartofi si se orneaza cu felii de lamaie.

Pofta buna!

Un comentariu:

alison spunea...

delicioasa papica!un week-end placut!