marți, 15 iulie 2008

SUPA DE MAZARE CU GALUSTE DE FAINA

Ingrediente: carne de pui (aripioare de pui), mazare, mocovi, patrunjel radacina si frunze, ceapa, rosie, ulei, sare, piper, boia rosie, apa, faina si oua.






Mod de preparare:
Carnea se curata, se spala si se taie in doua. Morcovi si patrunjelul se curata si se taie bucati mai mici. Rosiile se taie felii. Ceapa se taie marunt.
In uleiul incins se adauga ceapa, morcovi, patrunjelul, mazarea si se caleste un pic. Dupa care se adauga boiaua si aripile de pui, se amesteca si se adauga apa.
Se pun rosille si frunzele de patrunjel, piper si sare dupa gust si se lasa sa fiarba.
Galustele se obtin din amestecarea oualor cu faina si un pic de sare. Ouale se bat,se aduga un pic de sare, dupa care se adauga treptat faina. (acestea se fac moi /tari ca "lobul urechi").
Aceasta compozitie de galuste se rupe cu lingurita si se pun in supa care fierbe si se mai lasa sa fiarba pana cand sunt fierte si galustele.
Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Supa este mai buna daca in prealabil se prajeste usor o bucata de carnat afumat, taiat in crutoane si prajit putin si daca inainte de a se lua de pe foc se pune un cub de maghi supa de vacuta si niste maghi secretul gustului. Eu mai obisnuiesc sa pun si un ardei iute. Pofta buna!

diviana spunea...

Multumesc, pentru sfat,...am notat.... :) voi incerca si varianta ta, suna delicios :)