Pt. aceasta reteta m-am inspirat de la Hermine, cu mici modificari :).
Iti multumesc, sunt deliciosi :).
Ingrediente:
***pt. aluat: 600 gr. faina, 2 lingurite de zahar, 400 ml. lapte, 60 gr. ulei, 30 gr. drojdie, 1 lingurita de sare si 2 oua.
***pt. umplutura: 200 gr. unt, nuca si faina (cum doreste fiecare :) ), stafide.
***pt. uns: 1 ou.
***pt. sirop: 100 ml. de apa, 150 gr. de zahar si esenta de rom.
Mod de preparare:
Se face maiaua din drojdie, zahar, lapte caldut si faina. Se omogenizeaza bine si se lasa 10 minute la dospit intr-un loc cald.
Dupa care se toarna maiaua peste restul de ingrediente si se face un aluat.
Se lasa sa dospeasca intr-un loc cald 45 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
super faine
Deliciosi pt. cei mari si cei mici. o duminica placuta! Cami
Ti-au iesit foarte bine. Ma bucur ca v-au placut!
Buna
Am gasit intamplator reteta ta si mi se pare fantastica. Dar am o intrebare. Se foloseste un pachet de unt, inseamna ca fiecare foaie ai uns-o cu jumatate de pachet de unt? Nu e mult? Merci pentru raspuns.
Multumesc, :) reteta este luata de la "Hermine", nu este a mea, dar cum spuneai e "fantastica". Si noua ne-a placut si nu mi s-a parut untul (200 gr.)a fi prea mult. Am facut exact cum am scris. Numai bine :)
Trimiteți un comentariu