sâmbătă, 7 februarie 2009

PRAJITURA CU 2 FOI SI UNA MARUNTITA

Ingrediente:
***-pentru foi: 500gr. faina, 150 gr. zahar pudra, 150 gr. untura sau unt, 3 galbenusuri si un praf de copt.
***-pentru crema: o foaie de prajitura coapta, 1 plic de zahar vanilat, esenta de rom, 2 linguri cacaua, 200 gr. de gem (de care dorim sau avem :) ), lapte, 100 gr. unt si 100 gr. zahar pudra.
***-pentru glazura:3 albusuri, 100 gr. zahar pudra, un pic de zeama de lamaie si ciocolata menaj.
Mod de preparare:
***Foile*** Din faina, zahar, untura, galbenusu-rile si praful de copt se framanta un aluat din care se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavi.














***Crema***O foaie se rupe cat mai marunt, se adauga vanilia, esenta de rom, cacaua, gem si lapte cat ea. Apoi se adauga untul care a fost amestecat bine cu zaharul pudra,














dupa care se amesteca bine
si se intinde intre cele 2 foi.

***Glazura***Albusurile cu zaharul se bat spuma pe aburi, dupa care se adauga un pic de zeama de lamaie si se toarna peste prajitura, peste care se rade ciocolata.
!!! O idee, un sfat ar fi: foaia care se marunteste, poate fi inlocuita cu biscuiti.
Desigur se face si crema un pic mai multa, iar in glazura sa nu uitati sa puneti un pic de zeama de lamaie sau sare de lamaie dizolvata in putina apa, care ii da un gust acrisor. :)

3 comentarii:

Ginette spunea...

E super prajitura !! Vreau sa o fac si eu .....dupa ce ai pus glazura nu o mai bagi la cuptor? razi ciocolata pe ea si gata? Multumesc ! :-)

diviana spunea...

Cu multa placere :)

Ai dreptate Ginette, e super prajitura si foarte gustoasa.
Dupa ce se toarna glazura NU se mai da la cuptor, deoarece ea se fierbe foarte bine pe aburi, iar zeama de lamaie o face un pic acrisoara.

Ginette spunea...

Aha, am inteles, multumesc mult !!! Abia astept sa o fac. Te pup !!!