miercuri, 9 iulie 2008

CIORBA DE FASOLE VERDE

Ingrediente: fasole verde, frunze de patrunjel, ardei, apa, ceapa sau usturoi, faina, boia, ulei, sare si smantana.

Mod de preparare:
Fasolea se curata, se rupe bucati mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, se adauga ceapa taiata marunt (sau usturoiul taiat marunt), ardeiul taiat felii si frunzele de patrunjel.
Cand fasolea este fiarta, intr-o cratita se pune ulei se adauga faina si se caleste un pic, se adauga boiaua, dupa care se adauga cate putin ciorba fierbinte, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase, pana cand se dilueaza ca un sos subtire, dupa care se adauga in ciorba, se amesteca si se lasa sa mai fiarba cateva clocote, dupa care se ia de pe foc.
In momentul serviri se adauga smantana.


Pofta buna!

Niciun comentariu: