sâmbătă, 26 aprilie 2008

OUA DE PASTE -2008

Se spala si se degreseaza ouale, apoi se clatesc bine si se fierb la foc mic evitandu-se spargerea lor.


Intru-un vas se amesteca 200-300 ml apa fierbinte cu 2-3 linguri de otet, dupa care se adauga continutul plicului de vopsea “Carmin”si se amesteca bine.
Se introduc ouale fierte in solutia obtinuta si se lasa circa 4-5 minute.
Se scot ouale cu ajutorul unei linguri de lemn si se lasa la uscat pe ziar sau pe prosop de hartie.
Pentru a obtine un luciu deosebit se poate folosi Carmin “lac pentru oua” in loc de untura (care se foloseste de obicei )
Se pune o picatura de lac pe manusa, apoi oul se rostogoleste in podul palmei pana ce lacul se uniformizeaza pe acesta.
Apoi se aseaza oul pe suport si se lasa sa se usuce.
Ouale vopsite si date cu luciu se lasa sa se raceasca, apon se dau cu “SCLIPICI” pentru oua, prin tamponare cu o bucatica de vata data prin produs (sclipici )
















Eu am facut oua atat cu frunze cat si simple ( imi aduce aminte de copilarie :))
Atentie!!
In timpul lacuirii un atingeti manusile cu apa si feriti produsul de orice sursa de foc.


PASTE FERICIT!

HRISTOS A INVIAT!

Un comentariu:

RosaMaría spunea...

Preciosos, felicitaciones por el trabajo.