duminică, 24 mai 2009

TIRAMISU CU CAPSUNI


Ingrediente: 1 plic de Crema Tiramisu, 200 gr. piscoturi savoiardi, 200 ml. lapte pasteurizat si rece, 200 ml. smantana lichida sau frisca, 300 ml. suc de portocale, 400 gr. capsuni, 4-5 linguri zahar pudra si ciocolata menaj. (Am inlocuit mascaponele cu un plic de Crema Tiramisu si frisca cu smantana lichida)










Mod de preparare:
Capsunile se taie cubulete, peste care se presara zaharul pudra.
Piscoturile se insiropeaza in sucul de potocale.
Crema:
Laptele si smantana se toarna in vasul pentru mixer, dupa care se adauga continutul plicului cu praf pentru Crema Tiramisu si se amesteca usor cu mixerul pana se intareste.
Se aseaza in tava un rand de piscoturi care au fost insiropate.
In jumatate din cantitatea de crema se incorporeaza capsunile,
si se toarna peste primul strat de piscoturi,
apoi se aseaza alt rand de piscoturi insiropate si se pune restul de crema.
Se tine la frigider 3-5 ore.

Inainte de servire se rade ciocolata menaj si se decoreaza cu capsuni intregi.

2 comentarii:

Lissa spunea...

Tiramisu cu capsuni nu am mancat niciodata ,da'sigur e foarte bun ... imi plac tare mult capsunii asa ca sunt sigura ca e delicios!

diviana spunea...

Lissa, am facut pentru prima data cu capsuni, si cu siguranta am sa-l mai fac si cu alte fructe :)
Si voi folosi ingredientele care se folosesc la tiramisu si anume mascarpone si frisca lichida :)