miercuri, 30 aprilie 2008

CIORBA TARANEASCA DE VACUTA

Ingrediente: carne de vita, morcov, patrunjel, telina, ardei galben si rosu, mazare, cartof, ceapa, rosie, sare, frunze de leustean, galbenus de ou, smantana



Mod de preparare:
Se taie ceapa si rosiile feli, zarzavaturile si carnea se taie cubulete.
Intr-o cratita se pune un pic de ulei, apoi se pun zarzavaturile si carnea si se calesc un pic, se aduga sarea, apa si se lasa sa fiarba la foc incet.
Cand este gata se adauga frunzele de leustean, se ia de pe foc si se aduga un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de smantana.


La fel prepar si ciorba cu perisoare (la perisoare avem nevoie de carne tocata, ceapa, orez, ou, sare, piper, toate aceste ingrediente se amesteca si cu mainile ude se prepara perisoare de marimea unei nuci)


Pofta buna!

Un comentariu:

Lia spunea...

Este foaret gustoasa aceasta ciorbica. La fel o dreg si eu ,si leusteanul...., ii da o aroma ....

felicitari Diana